Confidenţialitate

Fotografiile de la nunta secretă a lui John Lennon cu Yoko Ono, găsite după 40 de ani – GALERIE FOTO

Fotografiile de la nunta secretă a lui John Lennon cu Yoko Ono din 1969, în Gibraltar, au fost găsite după 40 de ani de absenţă de un reporter Daily Mail care le-a recuperat de la unul dintre colecţionarii The Beatles, ce le scosese la vânzare, informează Daily Mail.

Cele 118 fotografii au dispărut fără urmă în 1975 după ce au fost împrumutate pentru a fi folosite într-o carte despre John Lennon. Fotografiile estimate la suma de 100.000 de lire au fost găsite de un reporter sub acoperire de la The Mail on Sunday.

Într-una dintre fotografii, John Lennon şi Yoko Ono se află la nunta secretă din 1969, în Gibraltar.

john lennon si yoko ono nunta (3)

Alte imagini îi arată pe cei doi îmbrăcaţi în alb, relaxaţi la bordul unui avionul privat, povestea nunţii fiind transpusă mai târziu în hitul “The Ballad Of John And Yoko”.

john lennon si yoko ono nunta (2)

Potrivit fotografului David Nutter, care le-a realizat în acea zi, imaginile se află în centrul unui dispariţii misterioase după ce li s-a pierdut urma după o aparentă spargere. În ciuda eforturilor detectivilor, acestea nu au mai fost găsite până în prezent, când au fost scoase la vânzare de un celebru biograf al celor de la The Beatles.

john lennon si yoko ono nunta (4)

David Nutter, în vârstă de 30 de ani la vremea respectivă, a fost chemat de Peter Brown, directorul executiv al companiei fondată de Beatles, Apple Corps, care l-a trimis într-o “misiune secretă”.

“M-a rugat să iau următorul avion spre Gibraltar. Dar nu a vrut să-mi spună de ce. Mi-a spus doar să-mi iau aparatul de fotografiat”, şi-a amintit fotograful David Nutter.

john lennon si yoko ono nunta (1)

Foto: Daily Mail