Fotografii recreate după mai bine de 30 de ani – GALERIE FOTO

Fotografiile făcute de-a lungul anilor ’70,’80, ’90 pe străzile din Peterborough, Marea Britanie, de către Chris Porsz, un paramedic din Anglia, surprind oameni simpli în situaţii reale.

Pentru a recrea cadrele respective, chiar în locurile în care au fost făcute iniţial, Chris a încercat, în ultimii ani, să contacteze persoanele din aceste fotografii.

Reuniunile au fost dificil de realizat de fotograful amator în vârstă de 63 de ani, unele persoane fiind greu de găsit, altele chiar imposibil.

Rezultatele uimitoare au fost cumulate în cartea sa intitulată “Reuniunile”, ajutat de scriitorul Jo Rilley care a relatat poveştile oamenilor din fiecare fotografie.

Dog şi Tina (1985 şi 2015)

foto-recreate-dupa-30-de-ani-9

La vremea în care au fost fotografiaţi, Tina şi Dog erau pasionaţi de moda punk şi se aflau lângă Catedrala din Peterborough.

Acum au doi copii, gemeni, dar nu mai sunt împreună. Tina împleteşte produse din salcie, iar Dog se ocupă de grădinărit în sud-vestul Ţării Galice.

“Îmi amintesc când a fost făcută fotografia, erau vremuri minunate. Am avut diferite stiluri de păr punk timp de câţiva ani”, a declarat Tina. “Erau vremuri bune, încă aveam păr”, a adăugat Dog.

Sărutul din gară (1980 şi 2009)

foto-recreate-dupa-30-de-ani-5

Acum mai bine de 30 de ani, Chris Porsz a surprins doi tineri care îşi iau ramas bun: pe Tony Wilmot, un profesor de 22 ani care îşi săruta iubita de 21 de ani, Sally, ofiţer guevrnamental. Un an mai târziu, aceştia s-au căsătorit, iar astăzi au împreună doi copii în vârstă de aproape 20 de ani.

Cinci băieţi alergând (1987 şi 2016)

foto-recreate-dupa-30-de-ani-10

Băieţii care alergau fericiţi sunt acum căsătoriţi şi au copii. Andy este căsătorit de mai bine de 20 de ani şi are o fiică, iar Richard are doi băieţi şi este electrician în Peterborough. Acesta îşi aminteşte că “eram doar vreo 70 de copii în acel an şcolar şi eram toţi foarte apropiaţi. Erau vremuri fericite”.

Tony James este sculptor şi are doi copii, Aaron lucrează la Ikea şi are trei băieţi, iar Devinder s-a mutat din Peterborough şi are doi băieţi. Au organizat o reuniune de clasă şi plănuiesc să păstreze legătura.

Mohicanul roz (1985 şi 2016)

foto-recreate-dupa-30-de-ani-3

Badger Farcue, un adept al stilului punk, avea 20 de ani pe vreamea când a participat la un concurs de pizza. “Prietenii mei m-au încurajat să particip şi trebuia să mâncăm o pizza de 30 de centimetri cu caşcaval şi roşii cât de repede puteam. Am câştigat concursul, am primit o rundă de aplauze şi am apărut pe prima pagina a unui ziar local. Badger are acum 5 copii şi lucrează la asfaltarea drumurilor.

Surorile (1980 şi 2013)

foto-recreate-dupa-30-de-ani-4

Shehnaz Begum, Rukhsana, sora sa geamănă, şi Itrat, sora lor mai mare, au fost suprinse uitându-se pe geamul casei lor. “ Sora mea geamănă şi eu aveam cam 7 ani şi Itrat avea 9 ani. Ne plăcea să ne plimbăm cu bicicletele cu ceilalţi copii de pe stradă şi eram foarte bune prietene cu o altă pereche de gemeni. Mama spunea că eram harnice”.

Acum, Shehnaz este divorţată şi are o fiică. Ajută oamenii în vârstă şi cu dizabilităţi împreună cu sora sa geamănă, Rukhsana, care este recăsătorita şi are cinci copii. Itrat lucrează la oficiul poştal, este căsătorita şi are şase copii.

Mickey de metal (1980 şi 2016)

foto-recreate-dupa-30-de-ani-1

După mai multe accidente de motociclete, Stebe Osborn şi-a rupt ambele picioare, iar din cauza plăcuţelor şi a şuruburilor pe care i l-au pus, acesta era cunoscut ca “Metal Mickey”. Steve este căsătorit acum, are patru copii, însă unul dintre aceştia a murit în anul 2012. Acesta cântă la chitară pentru a strânge bani pentru Asociaţia Naţională a Motocicliştilor cu Dizabilităţi.

Prieteni buni (1980 şi 2015)

foto-recreate-dupa-30-de-ani-8

Deşi frizurile acestora nu au putut fi recreate, cei patru prieteni au fost fericiţi să se întâlnească din nou pentru acest cadru. “M-am îmbrăcat aşa timp de patru ani şi cei din familia mea mă cicaleau mereu că stăteam prea mult în baie”, îşi aminteşte Medler, în vârstă de 47 de ani, căsătorit şi cu trei copii.

Asistenta de bijuterii (1990 şi 2015)

foto-recreate-dupa-30-de-ani-2

Vicki Gracey lucra de doi ani ca asistent de vânzări într-un magazin de bijuterii din Peterborough. De atunci, Vicki a avut mai multe slujbe, iar acum locuieşte în acelaşi oraş, este căsătorită şi are doi copii. “Sunt o persoană sociabilă şi întotdeauna am avut suljbe care să implice relaţionarea cu publicul”, spune Vicki.

Prietenele (1982 şi 2011)

foto-recreate-dupa-30-de-ani-7

Cele cinci prietene sunt Penny, trei surori, Sarah, Louise şi Carole, iar ultima era Juliette. Pentru fotografia de reuniune, Alison a înlocuit-o pe sora sa Juliette, pentru că din păcăte aceasta a murit.

David Harvey şi Tim Goodman (1980 şi 2010)

foto-recreate-dupa-30-de-ani-6

David Harvey acum este pensionar, iar fiul său este poliţist în Londra. Tim Goodman are şase copii şi este un om de afaceri de succes.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS