Fotografii de citit, un proiect prin care imaginile spun povesti (AUDIO)

Andrei Purcărea este inițiatorul proiectului ‘Fotografii de citit.

Știm că o imagine valorează cât o mie de cuvinte. De la această idee a plecat și Andrei Purcărea, fotograful ardelean îndrăgostit de București. A reușit însă mai mult decât şi-a propus: acum combină perfect imaginile cu vorbele.

Proiectul ‘Fotografii de citit’ a început în octombrie 2013. În doar 8 luni a adunat pe rețelele de socializate 20 de mii de fani, iar numărul este în continuă creștere.

Totul a pornit de la fotografia cu mesajul ‘Mă Bucur că Ești’.

Andrei Purcărea este un pasionat de fotografie, un om care crede în artă și în puterea imaginilor. Este un visător care dorește să evidențieze că în spatele lucrurilor simple se află mult mai mult decât putem observa la o primă vedere.

Îi place să povestească, s-a născut în Oradea, şi-a încheiat studiile la Cluj, iar de doi ani s-a mutat în Bucureşti.

Cum a ajuns un ardelean să iubească Capitala și să o poată evidenția prin fotografii și cuvinte atât de frumos? Andrei Purcărea spune că în întreg haosul Bucureștiului poți găsi în orice loc o oază de liniște. Sunt lucruri unice aici – legenda, istoria și povestea orașului.

Proiectul Fotografii de citit a pornit dintr-o idee spontană – de la fotografia cu ‘Mă Bucur că Ești’. Pe viitor, Andrei Purcărea dorește să adune toate fotografiile într-un album foto print.

Toate fotografiile de citit pot fi găsite pe pagina de Facebook Fotografii de citit, dar și pe site-ul www.fotografiidecitit.ro

Tânărul fotograf și poet îndeamnă bucureștenii să nu uite că atmosfera orașului în care trăiesc este creată în primul rând de ei, oamenii care îl populează. Starea lor de spirit și felul lor de-a fi influențează locul.

Mai mult, toți oamenii trebuie să fie atenți la lucrurile care par mărunte în viața de zi cu zi, pentru că ele ascund detalii importante și mult mai mari decât par la o primă vedere.