Fotbalistii romani pot deveni specialisti in vinuri

Sindicatul Fotbalistilor – AFAN incurajeaza fostii jucatori sa devina somelieri la restaurante

Fotbalistii romani ajunsi la final de cariera ar putea deveni somelieri, adica specialisti in vinuri. Aceasta meserie face parte dintre cele 15 pe care le propune chiar Sindicatul Jucatorilor AFAN. Presedintele forului, Dumitru Costin a lansat un program de reconversie profesionala, care este sprijinit si de fostul capitan al ‘tricolorilor’ Cristi Chivu sau de fosta mare atleta Gabriela Szabo. Somelier este un specialist angajat de un restaurant, care recomanda clientilor vinul potrivit pentru fiecare fel de mancare, iar fotbalistii romani pot urma o specializare la distanta, daca vor sa se apuce de altceva dupa retragerea din activitate.

Printre cei pasionati de vin se numara Adrian Mutu – care are o marca proprie comercializata in Italia, rapidistul Pancu – ramas fara permis de conducere dupa o escapada cu ‘licoarea lui Bachus’ si fostul mijlocas dinamovist Dorin Semeghin, poreclit ‘spaima sticlelor de vin’.

Din ‘vechea garda’, Cornel Dinu relateaza in autobiografie numeroase ‘aventuri de o noapte’ la un pahar de spritz alaturi de actori si scriitori, iar Nicolae Dobrin a marturisit ca i-a placut de fapt doar vinul, desi era asociat intotdeauna cu celebra tzuica de Pitesti.