Fotbal virtual: România a învins Islanda la FIFA 20

Naţionala de e-fotbal a României a învins echipa Islandei de două ori, iar alte două partide s-au terminat la egalitate, într-un duel la FIFA 20, joi, dată la care primele reprezentative ale celor două ţări ar fi trebuit să se întâlnească în semifinalele play-off-ului pentru Campionatul European.

În confruntarea desfăşurată în spaţiul virtual în 4 manşe, România a reuşit să se impună, obţinând 6 puncte din cele 8 puse în joc, potrivit Federației de Fotbal.

S-au acordat 2 puncte la victorie şi un punct ambelor echipe la egal.

Dan Buzărnescu (Universitatea Craiova) a adus cele două victorii ale României, 2-1 (goluri George Puşcaş – penalty şi Alexandru Mitriţă) şi 1-0 (George Puşcaş), în timp ce Marius Bucur a înregistrat doua remize, 2-2 (Florinel Coman şi George Puşcaş) şi 0-0.

Turneul final al Campionatului European de fotbal, programat iniţial în perioada 12 iunie – 12 iulie 2020, a fost amânat de UEFA pentru 11 iunie – 11 iulie 2021, din cauza pandemiei de coronavirus.

În urma acestei decizii, toate meciurile din play-off-ul CE din luna martie au fost amânate pentru iunie.

Echipa naţională de fotbal a României va întâlni în 4 iunie, la Reykjavik, selecţionata Islandei, într-o partidă contând pentru semifinalele play-off-ului EURO 2021, amintește Agerpres. O victorie în această partidă ar pune România în postura de a juca ulterior, în 9 iunie, la Sofia sau Budapesta, meciul decisiv pentru calificarea la turneul final, în faţa Bulgariei sau Ungariei.

Naţionala de eFotbal a României este calificata la eEURO 2020, un turneu rezervat echipelor naţionale de prin intermediul KONAMI eFootball PES 2020. Echipa noastră s-a calificat după ce a câştigat grupa din care au mai făcut parte Portugalia, Slovenia, Scoţia şi Liechtenstein.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS