Confidenţialitate

Fotbal: Echipele românești riscă să piardă la „masa verde” în cupele europene, din cauza COVID-19

Numărul cazurilor de coronavirus din România a crescut constant în ultima lună, iar fotbalul este puternic afectat.

La Dinamo şi CFR Cluj sunt focare cu zeci de cazuri pozitive, iar cele două cluburi au mari dificultăţi în a încheia sezonul.

Dacă pentru play-out se poate prelungi data de finalizare, CFR Cluj va trebui să joace cele 3 meciuri rămase sau le va pierde cu 0-3. O altă variantă vehiculată este “îngheţarea” sezonului.

Totuși, UEFA a transmis că până pe 3 august trebuie anunţate cele 4 reprezentante ale României în cupele europene, iar această dată nu va fi schimbată.

FCSB va participa în Europa League graţie victoriei din finala Cupei României, în timp ce Craiova şi CFR Cluj sunt sigure de primele 2 poziţii. Astra nu poate participa în cupele europene, astfel că FC Botoşani are şanse mari să reprezinte şi ea România.

Însă toate cele 4 cluburi se pot afla în situaţia în care nu vor putea să dispute partidele din cupele europene. Din cauza numărului mari de cazuri de coronavirus din ţara noastră, mai multe ţări au impus restricţii pentru cetăţenii veniţi din România, fie că este vorba de izolare sau carantină. În cel mai bun caz, prezentarea unui test negativ de Covid-19.

Aceste restricţii de călătorie ar face imposibilă disputarea partidelor şi ar duce la o victorie la “masa verde”.

Soluţia ar fi un protocol acceptat de toate guvernele europene astfel încât cluburile de fotbal să fie exceptate de la restricţii cât timp pot prezenta teste negative de COVID-19.