Confidenţialitate

Fostul trezorier al PSD, Mircea Drăghici, condamnat la 5 ani de închisoare cu executare

Pe lângă cei 5 ani de închisoare pe care Mircea Drăghici trebuie să îi execute, instanța a stabilit și confiscarea a 19.000 de euro.

Mircea Drăghici, unul dintre cei mai apropiați colaboratori ai lui Liviu Dragnea, a fost trimis în judecată de DNA îin iulie 2019 pentru că a folosit banii primiți de partid de la stat ca subvenții pentru a achita, parțial, un imobil.

Casa se află în cartierul Pipera, oraşul Voluntari, judeţul Ilfov.

Mai exact, arătau procurorii, din februarie până în iunie 2018, Mircea Drăghici, cel care gestiona banii PSD, a utilizat 380.000 euro – proveniți din subvenţia acordată partidului de către Autoritatea Electorală Permanentă, pentru plata a două treimi din respectivul imobil.

Sustragerea banilor s-a făcut printr-un contract de fațadă – care arăta că partidul ar fi plătit chirie pentru respectivul imobil.

Drăghici părăsea PSD la începutul anului 2020, după ce s-a aflat de dosarul penal.

Potrivit DNA, Mircea Drăghici ar fi dispus scoaterea, din patrimoniul partidului, a unui autoturism de lux cu o valoare de 324.800 lei, fără încasarea contravalorii acestuia la momentul înstrăinării. În iulie 2017, PSD, prin trezorier, a cumpărat autoturismul, iar după numai câteva zile, mașina ar fi fost vândută unei persoane din familia lui Drăghici. Contravaloarea acesteia nu a fost încasată de partid atunci – banii pentru autoturism au venit abia în august 2018.