Confidenţialitate

Fost star NBA, Patrick Ewing este infectat cu coronavirus

Patrick Ewing – unul dintre componenții “generației de aur” a baschetului american din anii ‘80-’90, alături de Michael Jordan sau Magic Johnson, a anunțat pe Twitter că a fost internat, fiind testat pozitiv cu Covid-19.

Fosta vedetă a lui New York Knicks, în vârstă de 57 de ani, care în timpul activității avea 2 metri și 13 centimetri și 110 kilograme, nu și-a ascuns acum îngrijorarea în mesajul său:

“Acest virus este ceva grav şi nu trebuie tratat cu uşurinţă. Vreau să încurajez pe toată lumea să fie prudentă. Acum mai mult ca oricând, vreau să mulţumesc personalului medical şi tuturor celor care sunt în prima linie. Voi fi bine şi vom trece toţi peste asta”, a declarat Patrick Ewing, acum antrenor al echipei universitare din Georgetown.

Universitatea din Georgetown anunță că Ewing a fost plasat în izolare într-un spital din oraș și este singurul membru al lotului masculin de baschet care a fost testat pozitiv la coronavirus.

Patrick Ewing a jucat 17 sezoane în Liga Profesionistă Nord-Americană de Baschet, cele mai multe în tricoul lui New York Knicks, şi a fost selecţionat de 11 ori în “All Star Game-ul” din NBA.

Deasemenea, a fost de două ori campion olimpic: în 1984 și 1992 – cu legendara “Dream Team” care a cucerit aurul la Barcelona.