Confidenţialitate

Fostul şef ANAF, Sorin Blejnar, trimis în judecată de DNA, pentru luare de mită

Fostul președinte al Fiscului, Sorin Blejnar, a fost trimis în judecată, alături de alți foști șefi din ANAF.

El este acuzat că a luat mită 1 milion 200 de mii de euro în perioada mai 2011-aprilie 2012.

Potrivit procurorilor anticorupție, acești bani ar fi fost „taxe de protecție” pe care omul de afaceri Radu Nemeș le-ar fi plătit pentru a putea desfășura activități ilegale la un centru comercial.

Fostul șef al Fiscului, Sorin Blejnar, a fost trimis în judecată de DNA într-un dosar în care este acuzat de luare de mită, alături de fostul vicepreședinte al ANAF, Viorel Comăniță, fostul comisar general adjunct al Gărzii financiare, Sorin Florea, și soția sa Andreea Blejnar.

Comăniță și Florea ar fi primit sume de bani de la un omul de afaceri Radu Nemeș, prin intermediari, pentru ca, în schimb, să protejeze activitatea nelegală la unul dintre centrele comerciale pe care le deține. Banii destinați fostului șef al Fiscului ar fi fost primiți de soția acestuia de la doi interpuși ai omului de afaceri.

Concret, Blejnar ar fi primit între mai 2011 și aprilie 2012 1milion 2 sute de mii de euro, Comăniță – 960.000 de euro, iar Florea – 300.000 de euro.

Nu este primul dosar în care numele lui Sorin Blejar este legat de cel al lui Radu Nemeș. Fostul șef al Fiscului a fost achitat în dosarul Motorina, în care omul de afaceri a primit 7 ani și jumătate de închisoare. Procurorii îl acuzau pe Sorin Blejnar că ar fi sprijinit gruparea condusă de soţii Nemeş şi astfel 90.000 de tone de motorină ar fi fost tranzacţionate fără ca statul să încaseze un leu.

Sorin Blejnar este în inchisoare, condamnat pentru trafic de influența: magistrații Curții de Apel l-au găsit vinovat pentru că în 2011 a acceptat de la un om de afaceri 13 milioane de lei pentru a facilita un contract de achiziție publică.