Confidenţialitate

Fostul șef al Serviciului de Permise Maramureș, un consilier judetean și un comisar șef de politie, trimiși în judecată

Una dintre acuzatiile  pentru care fostul şef al Serviciului  Permise şi Înmatriculari Maramureş, Viorel Donciu, şi consilierul judeţean Adrian Filip, au fost trimişi în judecată de DNA este cumpărare de influenţă.

Donciu urma să îl sprijine pe Filip în vederea înmatriculării unor vehicule sau prin programarea unor candidaţi la examenul pentru obţinerea permisului de conducere. In schimb alesul judetean i-a promis ca  il va ajuta  sa isi prelungeasca mandatul la institutia pe care o conducea, prin influenta pe care o are la anumite persoane.

Procurorii anticorupție au mai stabilit faptul că șeful de la Permise Auto ar fi accesat fără drept, baza de date pentru Evidența Persoanelor a Ministerului Afacerilor Interne, în interesul personal al consilierului județean, pentru a verifica un  autoturism ce figura în proprietatea unei societăți comerciale. De asemenea acesta mai este acuzat că ar fi utilizat în interes personal 32 de bonuri de combustibil în valoare totală de 4.400 lei pentru alimentarea autovehiculelor pe care le conducea ori pentru  alte persoane apropiate.

In acelasi dosar este trimis in judecata pentru dare de mita si  Vasile Belea, la data faptelor, comisar șef de poliție, șef Birou Drumuri Naționale și Europene.