Fostul secretar de stat la Justiție, Oana Hăineală, la DNA, în dosarul Ordonanței 13

Oana Hăineala, fost secretar de stat în MJ, a venit în urmă cu puțin timp la DNA, pentru a fi audiată în dosarul deschis după adoptarea OUG 13.

Oana Hăineală, procuror, a fost până săptămâna trecută,  secretar de stat în Ministerul Justiţiei. CSM i-a retras însă detașarea la MJ, la cererea Procurorului General al României.

“Sunt audiată în calitate de martor, era normal să fiu chemată, dar nu am nicio legătură cu ordonanţa”, a declarat Oana Hăineală înainte de a intra la audieri.

Ieri, procurorii anticorupție l-au audiat în același dosar și pe  Constantin Sima și el fost secretar de stat la Ministerul Justiției. El are calitatea de martor.

“Am dat o declaraţie în calitate de martor în dosarul în care se fac cercetări privind ordonanţa de urgenţă a Guvernului numărul 13. Nu pot oferi alte date fiind o cauză în faza de urmărire penală. Am calitatea de martor”, a declarat procurorul Constantin Sima.

Întrebat dacă are ce să îşi reproşeze privind redactarea actului, Sima a răspuns: “Nu, absolut nimic”.

Procurorii DNA au deschis o anchetă ca urmare a unei sesizări primite după adoptarea OUG 13, deschizând o anchetă. DNA a cerut documente Ministerului Justiţiei privind persoanele care au lucrat la redactarea proiectelor.

Ordonanţa de urgenţă 13 a fost abrogată duminică, după ce sute de mii de oameni au protestat în toată ţara.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS