Confidenţialitate

Fostul procuror Mircea Negulescu – arestat preventiv

    Fostul procuror Mircea Negulescu, cunoscut sub numele de „Portocală”, a fost arestat pentru 30 de zile. Decizia luată de judecătorii de la Înalta Curte este definitivă.

Iniţial, magistraţii stabiliseră ca el  să fie cercetat sub control judiciar. Procurorii de la Secţia pentru investigarea infracţiunilor din justiţie au atacat, însă, decizia.

Mircea Negulescu e acuzat că ar fi „fabricat” dosarul „Ghiţă-Ponta-Blair”, când era la DNA Ploieşti.

Potrivit Parchetului General, Mircea Negulescu „ar fi forțat mai mulți martori să dea declarații false, astfel încât să poată acuza de evaziune fiscală o anumită persoană”.

Dosarul Ghiţă-Ponta-Blair a fost deschis de procurorii DNA Ploieşti in septembrie 2016.

DNA Ploieşti, prin procurorul Negulescu, a reclamat faptul că Sebastian Ghiţă ar fi finanţat cu 220.000 de euro vizita în România a fostului premier britanic Tony Blair în 2012 cu scopul de a-i crea imagine şi capital politic lui Victor Ponta, pe atunci lider PSD, în contextul alegerilor europarlamentare şi generale din acel an.

Pentru a eluda legea finanţării campaniilor electorale, ar fi fost incheiate contracte între oamenii lui Ghiţă şi un ONG apropiat de Ponta, care a organizat vizita lui Blair. În schimbul „foloaselor necuvenite”, Ponta i-ar fi asigurat lui Sebastian Ghiţă un loc eligibil pe listele PSD pentru Parlament.