Confidenţialitate

Fostul procuror DNA Mircea Negulescu a fost reținut

Fostul procuror DNA Mircea Negulescu a fost reținut de procurorii  Secției Speciale de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie.

Surse judiciare au declarat pentru mediafax că măsura are legătură cu dosarul Tony Blair, Mircea Negulescu fiind cel care a instrumentat aceSt caz, când era la DNA Ploieşti.

El e acuzat că ar fi „fabricat” dosarul respectiv.

Alături de Negulescu va fi prezentat joi judecătorilor, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Fostul procuror de la DNA Ploiești Mircea Negulescu, zis și „Portocoală”, a fost reținut de Secția Specială, şi se află în Arestul Central al Poliției Capitalei.

Procurorul a fost trimis în judecată luna trecută, fiind acuzat că a fabricat dosarul „Ghiță-Ponta”. Potrivit Parchetului General, Mircea Negulescu „ar fi forțat mai mulți martori să dea declarații false, astfel încât să poată acuza de evaziune fiscală o anumită persoană”.

Dosarul Ghiţă-Ponta-Blair a fost deschis de procurorii DNA Ploieşti în septembrie 2016.

DNA Ploieşti, prin procurorul Negulescu, a reclamat faptul că Sebastian Ghiţă ar fi finanţat cu 220.000 de euro vizita în România a fostului premier britanic Tony Blair în 2012 cu scopul de a-i crea imagine şi capital politic lui Victor Ponta, pe atunci lider PSD, în contextul alegerilor europarlamentare şi generale din acel an.

Pentru a eluda legea finanţării campaniilor electorale, ar fi fost încheiate contracte între oamenii lui Ghiţă şi un ONG apropiat de Ponta, care a organizat vizita lui Blair. În schimbul „foloaselor necuvenite”, Ponta i-ar fi asigurat lui Sebastian Ghiţă un loc eligibil pe listele PSD pentru Parlament.