Fostul primar al Timișoarei, Gheorghe Ciuhandu, urmărit penal pentru abuz în serviciu

Fostul primar al Timișoarei, Gheorghe Ciuhandu este acuzat de procurorii DNA că a finanțat ilegal echipa de fotbal Poli Timișoara.

Fostul primar al Timișoarei Gheorghe Ciuhandu a fost chemat la sediul DNA din Timișoara, unde i-a fost adus la cunoștință că e urmărit penal pentru abuz în serviciu, alături de Ioan Cojocari, secretar al Consiliului local și Delia Dumitru, consilier juridic.

Procurorii anticorupție spun că în 2008, pe când era primar în Timișoara, Gheorghe Ciuhandu a aprobat finanțarea ilegală a clubului de fotbal Poli Timișoara, condus la vremea aceea de Marian Iancu. Clubul ar fi primit de la consiliul local 9 milioane de lei, timp de 3 ani, ceea ce înseamnă 27 de milioane. Suma nu a servit intereselor comunității, ci unui grup privat de interese organizat în jurul echipei de fotbal – spun procurorii. Banii ar trebui să ajungă înapoi în conturile primăriei, deoarece legea interzice finanțarea unor firme private care au profit.

Pentru a recupera prejudiciul, procurorii au pus sechestru pe un imobil deținut de Gheorghe Ciuhandu, dar și pe conturile bancare ale secretarului consiliului local Timișoara, Ioan Cojocari.