Confidenţialitate

Fostul primar al Braşovului, sub control judiciar, acuzat de şantaj

Fostul primar al Brasovului, George Scripcaru, si directorul Regiei de transport în comun au fost plasaţi sub control judiciar, sub acuzaţia de şantaj, respectiv complicitate la şantaj.

Potrivit procurorilor DNA, aceştia ar fi exercitat presiuni în campania electorală pentru obţinerea ilegală de spaţiu publicitar în mijloacele de transport în comun.

DNA a dispus luarea măsurii controlului judiciar pentru 60 de zile, pentru George Scripcaru si Mihai Cornea, director RAT, într un dosar de santaj.

Potrivit anchetatorilor, în timpul campaniei electorale, Scripcaru l-ar fi ameninţat pe unul dintre angajaţii firmei care avea contract cu regia şi difuza spoturi electorale ale USR-PLUS în interiorul autobuzelor din Brasov că va avea de suferit dacă nu oprea imediat difuzarea acestora.

Şi prin intermediul directorului regiei, primarul în funcţie de la acel moment ar fi făcut presiuni pentru oprirea difuzarii acestor spoturi si înlocuirea lor cu ştiri pozitive din mandatul său.

Pe timpul controlului judiciar, inculpaţii nu au voie să părăsească localitatea fără încuviinţare, să comunice între ei sau să exercite funcţia pe care o deţineau şi la data comiterii presupuselor fapte.