Confidenţialitate

Fostul preşedinte ANAF, Sorin Blejnar, trimis în judecată pentru trafic de influenţă

Fostul preşedinte al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), Sorin Blejnar, a fost trimis în judecată, în stare de arest preventiv, de procurorii DNA Ploieşti în dosarul în care este acuzat de săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt: în cursul anului 2011, în contextul inițierii unor proceduri de achiziții publice la nivelul A.N.A.F., inculpatul Blejnar Sorin, în calitatea mai sus menționată, a acceptat din partea unui om de afaceri promisiunea unui procentaj de 20% din valoarea unor contracte ce urmau a fi încheiate la nivelul instituției publice respective. Banii respectivi urmau să-i fie remiși inculpatului în schimbul exercitării influenței sale asupra unui subaltern, pentru ca acesta să gestioneze procedurile de atribuire a contractelor respective astfel încât aceste contracte să fie obținute de firma omului de afaceri“, potrivit DNA.

Procurorii anticorupţie îl acuză pe Sorin Blejnar că, în perioada noiembrie 2011 – ianuarie 2012, alături de celălalt funcționar implicat, au primit 13.172.520 lei, prin intermediul unei firme cu comportament tip,,fantomă” controlate de aceștia cu care societatea omului de afaceri a încheiat mai multe contracte fictive.

Lui Sorin Blejnar i-a revenit efectiv suma de 12.513.894 lei.

Procurorii au pus sechestru pe mai multe bunuri ale fostului preşedinte ANAF.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului București, cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză, iar față de o altă persoană, funcționar ANAF, cauza a fost disjunsă.