Fostul preşedinte al CJ Arad trimis în judecată într-un nou dosar de trafic de influenţă

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Arad, Ioţcu Petru Nicolae, a fost trimis în judecatăm de către procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) pentru trafic de influenţă, după ce ar fi pretins şi primit de la doi oameni de afaceri 35.000 de lei pentru realizarea unei campanii de imagine.

Ioţcu este în prezent încarcerat, fiind condamnat definitiv la închisoare într-un alt dosar similar.

Procurorii DNA au dispus trimiterea în judecată a lui Ioţcu Petru Nicolae, aflat în executarea unei pedepse privative de libertate, la data faptei preşedinte al Consiliului Judeţean Arad, în sarcina căruia s-au reţinut săvârşirea a două infracţiuni de trafic de influenţă, din care una în formă continuată.

De asemenea, au dost trimişi în judecată, în stare de libertate, doi reprezentanţi ai unor societăţi comerciale, acuzaţi de cumpărare de influenţă în formă continuată.

Potrivit DNA, în perioada mai-iunie 2015, Ioţcu Petru Nicolae, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Arad, printr-un intermediar, a pretins şi primit de la cei doi oameni de afaceri suma totală de 35.000 lei (25.000 lei de la Faur Ioan-Teodor şi 10.000 lei de la Adrian Ionescu – Marius), bani ce urmau a fi folosiţi pentru realizarea unei campanii de imagine a preşedintelui CJ.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS