Fostul premier Victor Ponta s-a înscris în partidul Pro România, condus de Daniel Constantin

Exclus din PSD, fostul premier Victor Ponta se implică într-un nou proiect politic.

S-a alăturat formațiunii Pro România, din care mai fac parte fostul vicepremier, Daniel Constantin și fostul ministru al Educației, Sorin Câmpeanu.

‘’Nu mi-am propus să rup PSD’’ – a spus Victor Ponta, care a adăugat că vrea să facă politică altfel. El a criticat actuala guvernare, despre care spune că duce România într-o direcție greșită.

”Eu unul nu mai vreau, după 16 ani, nici CEX-uri cu aplauze furtunoase, nici lideri care să mimeze iubirea poporului. Sistemul ăsta cu care a fost condus Teleormanul anul de zile și e condusă România, dăm funcții la toată lumea, cine nu vrea funcție îl amenințăm că îi tăiem banii, că îi tăiem finanțările, cel puțin la cei trei de față (n.r. Victor Ponta, Daniel Constantin și Sorin Câmpeanu) s-a încercat și nu merge. N-are ce funcții să ne dea, n-are cu ce să ne amenințe. Vrem, pur și simplu, să facem politică altfel. Nu luptăm cu multinaționale, Soros, bănci șamd ca să ascundem incompetența și incapacitatea noastră”, a spus Victor Ponta

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Daniel Constantin acuză coaliția PSD-ALDE că pune în aplicare măsuri care nu au figurat niciodată în programul de guvernare, cum ar fi de exemplu reintroducerea supraccizei la carburanti.

”Sunt unul dintre cei trei, alături de Dragnea și de Tăriceanu, care a discutat despre programul de guvernare. Niciodată, n-am discutat despre supracciza la motorină, despre split TVA, n-am discutat niciodată despre a interveni pe pilonul II de pensii și exemplele cred că pot continua. Lucrurile sunt clare, cifrele economice vorbesc de la sine. Dacă după 6 luni, guvernul de tehnocrați, care a guvernt prost, știm cu toții, a realizat investiții de 11 miliarde de lei, guvernul PSD-ALDE, cu un măreț program de guvernare a realizat investiții doar de 6 miliarde. Ăsta este efectul guvernării.”, a spus Daniel Constantin.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Victor Ponta a fost dat afară din PSD, după ce i s-a alăturat lui Sorin Grindeanu la guvernare, într-un moment în care social-democrații urmăreau înlocuirea premierului Grindeanu.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS