Fostul prefect al judetului Galati – Emanoil Catalin Bocaneanu – a fost arestat preventiv

Este acuzat că ar fi comandat asasinarea unui martor din dosarul de corupţie şi şantaj în care este anchetat.

Ideea asasinării angajatei de la evidenţa populaţiei, care l-a denunţat la DNA, i-a venit fostului prefect de Galaţi când era în arestul poliţiei.

Se pare că atunci Cătălin Bocăneanu a stat în celulă cu un interlop din Brăila, cunoscut pentru fapte cu violenţă. Acesta i-a dat asigurări fostului prefect de Galaţi că îi poate găsi un asasin plătit, care să-l scape de cel mai important martor al acuzării.

Din fericire, asasinatul la comandă nu s-a conctretizat, însa toate urzelile criminale ale fostului prefect de Galaţi au ajuns la urechile anchetatorilor.

Ieri, la primul termen din procesul pe fond în care Cătălin Bocăneanu este judecat pentru fapte de corupţie, procurorul de caz a cerut instanţei Tribunalului Galaţi un nou mandat de arestare pe numele fostului prefect, pentru încălcarea termenilor eliberării condiţionate sub control judiciar şi instigare la violenţă.

În noiembrie anul trecut Cătălin Bocăneanu, prefect de Galaţi la acea vreme, a fost arestat pentru luare de mită, trafic de influenţa şi alte infracţiuni conexe corupţiei. Totul a pornit de la un denunţ pe care angajata evidenţei populaţiei, pe care voia să o asasineze, l-a facut la DNA în legatură cu aranjarea examenului de ocupare a funcţiei de şef a formaţiunii care se ocupă de eliberarea carţilor de identitate.