Confidenţialitate

Fostul ministru PSD al Sănătății, Florian Bodog, din nou în vizorul procurorilor anticorupție

DNA a cerut pentru a doua oară Senatului ridicarea imunității demnitarului social-democrat, pe care îl acuză, printre altele, de abuz în serviciu.

În solicitarea transmisă Senatului, Direcția Națională Anticorupție cere permisiunea începerii urmăririi penale a lui Florian Bodog, acuzat de abuz în serviciu, fals intelectual și fals în înscrisuri.

Procurorii anticorupție arată că Bodog, în perioada când era ministru al Sănătății, ar fi acţionat pentru ca o persoană angajată în funcţia de consilier personal să îşi încaseze salariul pe o perioadă de 12 luni fără să se fi prezentat la serviciu şi fără să fi prestat activităţile la care era obligată prin contract.

În 2019, senatorii au respins o solicitare similară cu privire la Florian Bodog, ulterior procurorii obţinând date privind comiterea de către acesta a altor patru infracţiuni: fals în înscrisuri şi abuz în serviciu.

Șansele ca ridicarea imunității lui Florian Bodog să fie aprobată sunt maxime, având în vedere că majoritatea în Senat este deținută de PNL, USR PLUS și UDMR, spre deosebire de 2019, când aceasta era controlată de PSD