Fost ministru de Interne, Gabriel Berca a fost condamnat la 3 de închisoare cu executare

Fost ministru de Interne, Gabriel Berca a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu executare pentru trafic de influență, în primă instanță.

În același dosar, fostul deputat Mihai Banu a primit și el o condamnare de 3 ani și jumătate, tot cu executare.

Cei doi au fost trimiși în judecată în august 2015, după ce ar fi primit mită de la un om de afaceri. Ambii au stat în arest preventiv și la domiciliu timp de aproape cinci luni.

Potrivit rechizitoriului DNA, Gabriel Berca, prin intermediul lui Mihai Banu, a primit, între 2010 și 2012, de la omul de afaceri băcăuan Viorel Rusu 185.000 euro.

În schimbul banilor, ar fi intervenit pe lângă membri ai Guvernului pentru alocarea unei sume de bani către primăria unei comune din județul Bacău.

Banii ar fi fost folosiți pentru lucrări de construcții, în valoare de aproximativ 5,6 milioane lei, executate chiar de firma afaceristului,  denunțător în respectivul dosar.

Procurorii au mai susținut că Mihai Banu a primit, în mai multe tranșe, tot de la Viorel Rusu, suma de 220.000 euro, bani folosiți pentru sine, pentru Gabriel Berca, dar și pentru partidul din care făceau parte.

Gabriel Berca a fost găsit vinovat pentru infracțiunea continuată de trafic de influență.    Judecătorul a decis, în cazul său, și confiscarea sumei de peste 92-două de mii de euro. Decizia Curții de Apel Bacău nu este definitivă.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS