Confidenţialitate

Fostul ministru al Energiei Răzvan Nicolescu, la Misiunea Verde: Ar trebui să oprim dezvoltarea infrastructurii de gaz în favoarea infrastructurii pentru energie electrică | AUDIO

În Romania, experții în energie si reprezentanții societății civile trag semnale de alarma serioase pentru a opri investițiile în dezvoltarea infrastructurii de gaz si cer autorităților să accelereze investițiile în energia electrică din surse regenerabile.

„Nu este niciun dubiu, gazul este un combustibil poluant. Să investim acum sute de milioane în reţele de gaze în loc să investim în reţele de energie electrică este cea mai mare greşeală strategică sau una dintre cele mai mari greşeli strategice pe care o poate face România, mai ales în acest moment”- a declarat Răzvan Nicolescu, membru în board-ul Instituţiei Europene responsabile de Inovare şi Tehnologie (EIT) şi fost ministru al Energiei.

Invitat la Misiunea Verde, el a explicat că la sate tranziția de la lemne de foc ar trebui să se facă direct către curent electric, și nu gaz. Pompele de căldură ar fi o soluție eficientă.

În același timp, la oraș prioritatea pe termen scurt ar trebui să fie îmbunătățirea randamentelor centralelor de cogenerare. Unele funcționează acum cu randamente de 30%, iar cu investiții s-ar putea ajunge la randament de 50%, spune Răzvan Nicolescu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ascultă mai jos cea mai recentă ediție Misunea Verde: