Fostul general Victor Atanasie Stanculescu va fi eliberat din inchisoare – asa a stabilit astazi Tribunalul Ilfov, iar decizia este definitiva

În vârstă de 86 de ani, Victor Atanasie Stănculescu a ispășit mai mult de o treime din pedeapsa de 15 ani primită în dosarul revoluției din 1989 de la Timișoara.

Tribunalul Ilfov a decis ca fostul general Victor Atanasie Stănculescu să fie pus în libertate de îndată. Magistrații au admis astfel contestația depusă de acesta la decizia Judecătoriei sectorului 4, care nu a fost de acord cu eliberarea condiționată a fostului general, pe motiv că efortul depus de acesta pentru îndreptarea comportamentului nu ar fi suficient.

De data aceasta, instanța a stabilit că îndeplinește condițiile eliberării din spitalul Penitenciarului Jilava: a executat o treime din pedeapsă, a dat dovadă de bună purtare, iar la cei 86 de ani ai săi are o stare de sănătate destul de fragilă.

De altfel, Victor Atansie Stănculescu a cerut în repetate rânduri întreruperea pedepsei, pe motiv de boală și a fost eliberat pentru a se trata, dar la scurt timp a revenit la închisoare după ce a fost filmat ieșind dintr-un cazino din București. Ulterior, a trimis o cerere de grațiere la Cotroceni, care i-a fost respinsă.

Victor Atanasie Stănculescu a fost condamnat în 2008 împreună cu Mihai Chițac la cate 15 ani pentru omor deosebit de grav, în dosarul revoluției. După mai multe săptămâni de spitalizare, generalul Chițac a fost eliberat și a murit pe 1 noiembrie 2010, în locuința sa din Capitală.