Confidenţialitate

Fostul director CFR Mihai Necolaiciuc, condamnat definitiv la 8 ani de închisoare

Verdict definitiv în cazul fostului director general al CFR. Mihai Necolaiciuc își va petrece următorii 8 ani după gratii.

Sentința vine în dosarul în care acesta a fost judecat pentru abuz în serviciu în legătură acordarea ilegală a unei serii de contracte.

 

În primă instanță Necolaiciuc a fost condamnat în iunie 2015 de Judecătoria Sectorului 1 la 10 ani închisoare, pedeapsă scăzută de Curtea de Apel București la 8 ani.

Pe lângă cei 8 ani de închisoare, fostul director general al CFR mai trebuie să plătească daune de 10 mii de lei, în solidar cu alți inculpați din dosar.

Alături de alte nouă persoane, Mihai Necolaiciuc este acuzat că în calitate de director general al CFR,  între 2001 și 2003,  a angajat compania într-o serie de relaţii contractuale nelegale. S-au plătit astfel din bugetul CFR produse, bunuri şi servicii care, fie nu au fost deloc livrate, fie s-au dovedit a fi necorespunzătoare calitativ şi nefolositoare companiei.

Prejudiciul cauzat a fost calculat la aproape 57 de milioane de euro.

Mihai Necolaiciuc a mai fost condamnat definitiv într-un alt dosar de deturnare de fonduri la 4 ani și 6 luni închisoare, el fiind însă eliberat condiționat în iulie 2015.