Fostul director al Institutului Cantacuzino, urmarit penal in dosarul datoriilor acumulate de institut

Dosarul este instrumentat de Parchetul instanţei supreme.

Oficiali din Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au declarat pentru Agenția de știri Mediafax că a fost începută urmărirea penală în cazul lui Radu Iordăchel, fără a preciza care sunt faptele de care acesta este acuzat. Potrivit unor surse judiciare, ancheta vizează fapte de abuz în serviciu, în legătură cu datoriile acumultate de institut şi sistarea producţiei de vaccin antigripal.

Radu Iordăchel a demisionat la începutul lunii octombrie de la conducerea Institutului Cantacuzino, după ce Guvernul a aprobat trecerea instituţiei din coordonarea Ministerului Sănătăţii la Ministerul Educaţiei şi în urma protestelor angajaţilor, care au cerut schimbarea acestuia din funcţie. Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, declara atunci că datoriile institutului la ANAF se ridică la 11 milioane de lei. Bănicioiu spunea că pentru datoriile acumulate vor răspunde cei vinovaţi.

La Institutul Cantacuzino nu se mai produc vaccinuri de la sfârşitul anului 2013, după ce au fost descoperite mai multe nereguli.