Fostul deputat Sebastian Ghiţă nu s-a prezentat la sediul IPJ Prahova, pentru control judiciar

Fostul deputat Sebastian Ghiţă nu s-a prezentat la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Prahova, unde era aşteptat astăzi la ora 10.30, pentru a semna conform procedurilor, în cadrul controlului judiciar, în dosarul în care este trimis în judecată alături de foşti şefi de Parchet şi Poliţie din Prahova. Procurorii anticorupție ar putea cere instanței arestarea preventivă, pentru că a încălcat obligațiile controlului judiciar.

Ghiță este dispărut de o săptămână

Sebastian Ghiță este căutat de polițiști din 21 decembrie, când era așteptat la audieri la DNA ploiești în dosarul Ponta-Blair. Pentru că nu s-a prezentat, polițiștii au întocmit mandat de aducere. Bogdan Micu, avocatul lui Sebastian Ghiță spune că nu știe unde se află clientul lui și nici nu a încercat să ia legătura cu acesta.

Procurorii au cerut arestarea preventivă a fostului parlamentar, dar Instanța Supremă a respins solicitarea, după ce avocatul a spus că Sebastian Ghiță nu era obligat să vină la acele audieri, deoarece nu se află sub control judiciar în acel dosar. Această măsură a fost instituită într-un alt dosar penal, în care fostul parlamentare este acuzat de dare de mită, șantalși cumpărare de influență, alături de foștii șefi ai parchetului Curții de Apel Ploiești, Aurelian Mihăilă și Liviu Tudose și fostul șef al Poliției Prahova, Viorel Dosarul.

Cu alte cuvinte, abia astăzi, 29 decembrie trebuie să se prezinte la Poliția Prahova.

În timp ce polițiștii îl caută de o săptămână, fostul deputat Sebastian Ghiță a apărut, într-o înregistrare difuzată de România TV. Televiziunea pe care o patronează nu a precizat nici unde se află Sebastian Ghiță, nici unde și când a fost făcută înregistrarea. Sebastian Ghiță a continuat atacurile la adresa procurorilor și a spus că i s-ar fi oferit ocazia să facă denunțuri împotriva politicienilor apropiați.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Până în prezent, nu sunt date care să confirme ieşirea din ţară a lui Sebastian Ghiţă – anunță Poliția Română, după ce a finalizat ancheta cerută de ministrul de interne.  Dragoș Tudorache a vrut să afle cum au acţionat poliţiştii în cazul dispariţiei fostului deputat Sebastian Ghiţă.

Potrivit IGPR, polițiștii din Prahova nu au încălcat procedurile în cazul fostului parlamentar. Vor continua însă cercetările și căutările pentru a-l aduce la audieri pe Sebastian Ghiță.

În plus, la granițe, au fost intensificate controalele, mai ales că fostul deputat, trimis în judecată în două dosare penale, are interdicția de a părăsi țara.

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS