Fostul deputat Mihai Banu, trimis în judecată, pentru corupție, într-un nou dosar

Procurorii anticorupție i-au trimis în judecată pe fostul deputat PDL Mihai Banu, pentru trafic de influență în formă continuată, și pe doi oameni de afaceri, Dorinel Ursărescu și Ion Rotaru, pentru cumpărare de influență.

Dosarul a fost întocmit de DNA Bacău, iar procurorii de aici au ajuns la concluzia că în perioada iulie 2010 – noiembrie 2011, deputatul Mihai Banu a cerut și a primit pentru partidul din care făcea parte, de la ceilalți doi inculpați, peste 1.200.000 lei.

“Banii au fost pretinși și primiți pentru ca inculpatul Banu Mihai să-și exercite influența asupra reprezentanților unei societăți comerciale, astfel încât aceasta să subcontracteze lucrările de îndiguire a râului Siret pe tronsonul Rotunda – Buruienești, comuna Doljești, județul Neamț, firmelor administrate de inculpații Ursărescu Dorinel și Rotaru Ion. De asemenea, inculpatul Banu Mihai a mai solicitat contractantului ca o parte din sumele datorate subcontractorilor să fie achitate prin bilete la ordin, a căror valoare a fost încasată, în cele din urmă, de către inculpatul Banu Mihai”, precizează DNA.

Fostul deputat a fost deja condamnat într-un alt dosar penal.

El a fost condamnat definitiv la  3 ani închisoare cu suspendare, tot pentru trafic de influență, în dosarul în care fostul senator Gabriel Berca a fost de asemenea, condamnat definitiv, pentru aceeași infracțiune.

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS