Fostul consilier al lui Sorin Oprescu, condamnat la 4 ani de închisoare

Solomon Wigler, fostul consilier al lui Sorin Oprescu, a fost condamnat de Tribunalul Bucureşti la patru ani de închisoare cu executare.   Decizia nu este definitivă.

Tribunalul Bucureşti a decis condamnarea lui Solomon Wigler la patru ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă în formă continuată, dar şi interzicerea mai multor drepturi. Fostul consilier al lui Sorin Oprescu este acuzat că a luat 204.000 de euro pentru inteRvenţii în aprobarea unor Planuri Urbanistice Zonale, necesare construirii a trei supermarketuri.

Wingler nu mai are voie, pe durata executării pedepsei şi cinci ani după executarea acesteia, să ocupe o funcţie sau să exercite o profesie similară cu cea de care s-a folosit pentru săvârşirea infracţiunii; i s-a interzis dreptul de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat; dreptul de a alege şi de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice şi cel de a ocupa o funcţie de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public.

Instanţa a dispus şi confiscarea specială a 154.000 de euro de la Solomon Wigler, sumă obţinută prin săvârşirea infracţiunii. De asemenea, magistraţii au constatat că suma de 25.000 de euro a fost recuperată de la fostul consilier al lui Oprescu, cu ocazia organizarii prinderii în flagrant.

Totodată, instanţa a decis să menţină măsura arestului la domiciliu în cazul lui Solomon Wigler.