Fostul adversar al lui Rudel Obreja a demisionat din fruntea AIBA

Președintele Asociației Internaționale a Boxului AmatorAIBA, a renunțat la funcție.

Taiwanezul Ching-Kuo Wu, care fusese suspendat de către propriul for, a anunțat luni că va pleca după 11 ani, sperând că astfel va rezolva criza în care se află acest for la nivel mondial.

Postul va fi preluat interimar de șeful Federației Europene de Box Amator, italianul Franco Falcinelli, până la alegerile care vor avea loc la 27 ianuarie, la Dubai.

Amintim, Ching-Kuo Wu în vârstă de 71 de ani, a fost suspendat acum o lună și jumătate, acuzat pentru neregulile contabile grave, ce au dus federația într-o criză financiară fără precedent.

Taiwanezul a fost în mijlocul unui scandal uriaș la Jocurile Olimpice de la Beijing, în 2008.

Atunci, fostul președinte al Federației Române de BoxRudel Obreja a organizat o conferință de presă în care a încercat să demaște marile aranjamente din arbitraj.

Ching-Kuo Wu i-a oprit microfonul, a stins lumina în sală și i-a ordonat să plece din China în aceiași zi.

Deasemenea, l-a demis pe Obreja din funcția de vicepreședinte AIBA, a suspendat provizoriu federația română din forul internațional, iar cele două părți s-au judecat la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.

Loturile naționale ale României au fost reprimite la competiții din afara țării abia după ce Rudel Obreja a fost înlocuit de Lonard Doroftei la conducerea forului autohton de box amator.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS