Foștii șefi ai Academiei de Poliție au fost trimiși în judecată pentru șantajarea Emiliei Șercan

Fostul rector al Academiei de Poliție, Adrian Iacob, și pe fostul prorector al instituției, Mihail Marcoci, a fost trimiși în judecată pentru șantajarea jurnalistei Emilia Șercan. Procurorii DNA spun că cei 2 inculpați au determinat un subaltern să trimită mesaje de amenințare unei jurnaliste pentru a o constrânge să înceteze investigațiile prinvind plagiatul din cadrul academiei.

Procurorii anticorupție au încheiat un acord cu polițistul Adrian Bărbulescu, care a recunoscut că, la sfârșitul lunii martie- începutul lunii aprilie anul acesta, i-a trimis mesaje prin care o amenința cu moartea pe jurnalista Emilia Șercan.

Procurorii DNA cred că cei doi inculpați  l-au determinat pe Adrian Bărbulescu, profitând de ascendentul funcției, să cumpere mai multe telefoane second hand și cartele preplătite pentru a transmite mesaje de amenințare jurnalistei Emilia Șercan.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

După trimiterea mesajelor de amenințare, aceștia ar fi avut mai multe convorbiri cu Bărbulescu folosind aplicații telefonice criptate sau prin intermediari, prilej cu care i-au cerut să șteargă toate schimburile de mesaje, i-au indicat ce să declare procurorilor și l-au asigurat că va primi o pedeapsă ușoară, precum și că va fi menținut în cadrul academiei chiar în situația unei condamnări.

Jurnalista Emilia Şercan este cunoscută pentru anchetele privind plagiatele în rândul înalţilor demnitari şi al conducerii unor instituţii de învăţământ, inclusiv la Academia de Poliţie.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS