Confidenţialitate

Foștii președinți ai CNAS, Vasile Ciurchea și Irinel Popescu, trimiși în judecată pentru luare de mită și abuz în serviciu

Potrivit DNA, cei doi ar fi încheiat contracte ilegale cu anumite firme ce ofereau prețuri mult mai mari. Vasile Ciurchea și Irinel Popescu ar fi primit sume de bani și în folos propriu.

Fostii presedinti ai Casei Nationale de Asigurări de Sănătate, Vasile Ciurchea și Irinel Popescu, ar fi abuzat de funcția deținută pentru a încheia, ilegal, acte adiționale prin care au atribuit contracte supraevaluate de informatizare a instituției în perioada 2007-2009.

Achizițiile s-ar fi făcut la valori mai mari decat media pieței, ceea ce ar fi provocat un prejudiciu de peste 8 milioane de euro în dauna CNAS.

Procurorii susțin că, în schimbul încheierii actelor adiționale, inculpații ar fi pretins, în calitate de președinți ai CNAS, foloase necuvenite. De exemplu, Vasile Ciurchea ar fi cerut 60.000 de euro de la reprezentanții firmei.

Directorul general al firmei a recunoscut comiterea faptei și a primit o pedeapsă de 2 ani închisoare cu suspendare, pentru complicitate la abuz în serviciu.

De asenemea, au fost puse sechestre asupra bunurilor mobile și imobile ale celor doi inculpati, foști presedinți ai CNAS.

Foto: Inquam Photos / George Călin