Fostii angajati ai Oltchim Ramnicu Valcea au renuntat la greva foamei

Protestul s-a incheiat dupa ce două femei au avut probleme de sănătate.

Dumitru-Nicu Cornoiu, Prefectul Județului Vâlcea a anunțat astăzi, că foștii angajați ai combinatului Oltchim Râmnicu Vâlcea au încetat greva foamei.

Reprezetanții protestatarilor au declarat că cei 11 greviști au ajuns la această decizie după ce două femei care participau la grevă au avut probleme de sănătate și au avut nevoie de ajutor medical.

Una dintre femeile căreia i s-a făcut rău a declarat că a renunțat la protest doar la recomandarea medicilor, deoarece starea i se putea agrava în timp din cauza unor probleme de sănătate mai vechi.

Tot aceasta spune că nu au avut loc negocieri între greviști și reprezentanții Prefecturii Vâlcea, iar singura întălnire dintre aceștia a fost ieri dimineață, atunci când prefectul a fost mirat să îi regăsească pe stradă pe cei care au petrecut noaptea acolo.

Amintim, 11 foşti angajaţi ai combinatului Oltchim Râmnicu Vâlcea au intrat luni în greva foamei. Acestia au protestat că nu au primit salariile compensatorii prevăzute în contractul colectiv de muncă în caz de disponibilizare.