Fostii angajati ai combinatului de ingrasaminte chimice Amurco Bacau, aflati in greva foamei de aproape o saptamana, ameninta ca isi vor da foc (AUDIO)

Oamenii stau sub cerul liber în ploaie, dupa ce cortul societăţii – sub care se adăposteau – a fost luat de reprezentanţii combinatului. Oamenii disponibilizaţi în urma cu câteva luni reclamă că nu li s-au plătit salariile compensatorii.

Oamenii trebuiau să primească trei salarii compensatorii. Conducerea societăţii Amurco Bacau, firmă care face parte din grupul InterAgro aparţinând afaceristului Ioan Niculae, nu a respectat însă acest lucru şi cu toate că oamenii au intrat în greva foamei nu le-au fost plătite salariile.

Protestatarii dorm sub cerul liber înveliţi cu bucăţi de nailon. Unii dintre ei au ajuns la capătul răbdărilor şi ameninţă că îşi vor da foc. Cortul sub care greviştii stăteau pe timp de noapte în faţa combinatului a fost luat de reprezentanţii firmei.

Muncitorii disponibilizaţi spun că nu vor renunţa la protest până când conducerea grupului InterAgro nu le va rezolva problemele.

Două echipaje de la Ambulanţa Bacău îi monitorizează pe protestatari.

În prezent la combinatul băcăuan mai lucreaza 120 de muncitori.