Fosta șefă a executorilor judecatorești din Capitală, condamnată definitiv la 5 ani de inchisoare pentru evaziune fiscală

Fosta șefă a executorilor judecatorești din București a fost condamnată definitiv la 5 ani de inchisoare pentru evaziune fiscală. Dorina Gonț a adus un prejudiu statului român de aproape 3 milioane de lei pentru că în calitate de responsabil fiscal al Biroului Executorilor a trecut cu vederea peste facturi  pentru a-l ajuta pe cel care le-a emis să nu plătescă impozitul.

După 4 ani de procese, magistrații Inaltei Curți au condamnat-o definitiv pe fosta șefa a executorilor judecătorești din București, Dorina Gonț, la 5 ani de închisoare într-un dosar de evaziune fiscală.

Judecătorii i-au interzis mai multe drepturi Dorinei Gont: nu mai poate avea funcții publice timp de 5 ani și nici nu mai poate fi responsabil fiscal al unei asociații în acest timp deoarece în această calitate Dorina Gonț a adus un prejudiciu de 3 milioane de lei statului român.

In acelasi dosar, afaceristul Ciprian Nistor a fost condamnat la 15 ani de inchisoare, pentru că el este cel care a pus la dispoziția Dorinei Gonț 44 de facturi fiscale , iar ea le-a introdus în contabilitatea Biroului Executorilor Judecătorești.

În fapt, prin acțiunile ei Dorinei Gonț l-a ajutat pe omul de afaceri să scape de plata impozitului pentru aceste facturi care însumau 9 milioane de lei.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS