Confidenţialitate

Fost șef al Poliției Mizil, judecat pentru că s-ar fi folosit de funcție pentru favoruri sexuale

Fostul comandant al Poliţiei Oraşului Mizil a fost trimis în judecată de DIICOT – Serviciul Teritorial Ploieşti pentru că s-a folosit de funcția sa pentru a obține favoruri sexuale.

Comisarul, în prezent pensionar, este judecat în libertate alături de alte două persoane acuzate de trafic de minori.

Comisarul Marius Nicuşor Rotaru este acuzat că nu a sesizat serviciul competent din cadrul Poliţiei Române abilitat să ancheteze cazuri de proxenetism și trafic de persoane, permiţând traficanţilor să-şi continue activitatea. În schimbul tăcerii ar fi primit permisiunea să profite de prostituatele minore.

Concret, Rotaru a ascuns mai multe plângeri venite din partea unor adolescente forțate să se prostitueze de o grupare de interlopi din Mizil.

Victimele reţelei de proxeneţi erau ameninţate şi păzite în permanenţă. Erau conduse la domiciliul clienţilor sau în stradă chiar de către unul dintre proxeneţi, astfel că era imposibil să scape de vigilenţa acestora.

În noiembrie 2015, una dintre fete a reuşit să scape din apartamentul unde era amenajat bordelul clandestin, sărind pe geam. Tânăra s-a dus la șeful Poliției din Mizil căruia i-a cerut ajutorul, dar fără niciun rezultat .

Șeful Poliției din Mizil a fost arestat preventiv în 2016 în urma unor percheziții care au avut loc la sediul Poliției, iar după doi ani de anchetă a fost deferit justiției pentru favorizarea făptuitorului şi folosire abuzivă a funcţiei în scop sexual.