Fost director Microsoft, audiat la DNA

Fostul director al companiei IT Microsoft, Silviu Hotăran, a ajuns astăzi la DNA. El este pus sub acuzare în dosarul „Microsoft 2”.

„Nu am dar și nu am luat niciodată șpagă”, a declarat acesta la ieșrea de la audieri.

Cercetat în același dosar, fostul minitstru Educației Alexandru Athanasiu a ajuns de asemenea la DNA.

Surse judiciare spun că pe lângă Sivliu Hotăran, citat astăzi pentru a i se aduce la cunoștință punerea sub acuzare, la DNA ar trebui să sosească azi și fostul șef al companiei Fujitsu România, Claudiu Florică.

Dosarul “Microsoft 2” este desprins din cauza în care luna trecută au fost condamnați la închisoare cu executare mai mulți inculpați, printre care și fostul primar din Piatra Neamț, Gheorghe Ștefan și Dorin Cocoș.

În acest dosar sunt cercetați printre alții foștii Alexandru Athanasiu, Mihai Tănăsescu, Şerban Mihăilescu, Ecaterina Andronescu, Valerian Vreme, Daniel Funeriu şi Adriana Ţicău, aceştia fiind suspectaţi de abuz în serviciu legat de aprobarea unor proiecte pentru licenţe Microsoft.

Potrivit DNA, cauza vizează un contract-cadru de închirirere de licențe Microsoft, încheiat în așa fel încât a asigurat posibilitatea deturnării unui discount de 47%, o sumă de 20 de milioane de dolari, către persoane din Guvern, ministere și societățile implicate în proiect.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS