Forţele de ordine publică, suplimentate de Anul Nou

Forţele de ordine publică vor fi suplimentate cu 25.000 de poliţişti, pompieri, jandarmi şi poliţişti de frontieră în perioada 31 decembrie – 2 ianuarie.

Acestea se vor afla în special în zonele aglomerate în noaptea de Revelion, când vor fi organizate 143 de evenimente publice, unde se estimează că vor fi în jur de 300.000 de participanţi.

Potrivit Ministerului Afacerilor Interne, pentru prevenirea accidentelor şi fluidizarea traficului, peste 1.700 de poliţişti rutieri vor fi prezenţi zilnic pe principalele artere de circulaţie.

De asemenea, peste 5.500 de pompieri din cadrul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă şi peste 320 de echipaje SMURD şi ambulanţe vor fi pregătite în caz de accidente.

Peste 200 de jandarmi vor acţiona în staţiunile montane, iar 12 aeronave din cadrul Inspectoratului General de Aviaţie al MAI vor fi zilnic disponibile pentru transportul de urgenţă al persoanelor care au nevoie de îngrijiri medicale şi pentru misiuni de sprijin al altor structuri operative.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS