Formula 1 pregătește un nou val de schimbări

Organizatorii celei mai cunoscute competiții automobilistice anunță că începând din sezonul 2021 vor intra în vigoare reguli care vor să readucă spectacolul pe circuite și să recâștige audiența aflată în cădere drastică în ultimii ani.

Astfel, monoposturile vor renunța la adaosurile aerodinamice, dar vor reintroduce șasiurile cu “efect de sol”, care să absoarbă aerul de sub mașină, reducând turbulențele pentru urmăritor și crescând stabilitatea în curbe.

Deasemenea, se va renunța la anumite sisteme electronice care ajută piloții, cum ar fi direcția asistată sau limitatoarele de turație la motoare.

Pentru a reduce din avanatajele echipelor bogate, se va trece la multe elemente standard pentru toți: jante, frâne, radiatoare și echipamente mecanice la standuri.

S-a mai luat în discuție și scurtarea programului în weekend-urile cu curse, urmând ca circuitele să fie deschise pentru public începând de vineri și nu de joi, ca până acum.

Scopul ar fi reducerea cheltuielilor de organizare, pentru a micșora cât se poate de mult prețul biletelor, ce atinge în prezent cote exorbitante.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS