Formula 1, lovită grav de criza pandemiei. McLaren concediază masiv din angajații echipei

Criza coronavirusului, care a afectat grav industria auto, nu ocolește nici cea mai costisitoare competiție motorizată a lumii – Formula 1.

Echipa McLaren anunță că va concedia 70 de angajați, după ce constructorul britanic de mașini sport a decis să trimită în șomaj 1.200 din cei 4.000 de oameni din uzinele sale, scrie cotidianul belgian “Le Soir“.

Este o linie de conduită pe care ne-am dorit din răsputeri să o evităm, luând deja măsuri draconice de reducere a costurilor în toate sectoarele companiei. Acum însă nu avem altă opţiune decât să reducem dimensiunea efectivelor noastre. Este fără nicio îndoială o perioadă grea pentru compania noastră, mai ales pentru personalul nostru, însă avem intenţia să devenim o companie eficientă şi durabilă, cu o direcţie clară pentru a reveni pe creştere”, a declarat Paul Walsh, preşedintele executiv al grupului McLaren.

Amintim, săptămâna trecută, Formula 1 a aprobat o reducere semnificativă a cheltuielilor echipelor în sezonul viitor, de la 175 de milioane de dolari la 145 de milioane.

“Chiar dacă aceasta va avea un impact semnificativ asupra formei şi dimensiunii echipei noastre de Formula 1, vom începe acum să luăm măsurile necesare pentru a începe să alergăm din 2021 cu bugetul prevăzut, ca să putem concura din nou pentru a câştiga curse şi campionate în viitor”, a spus Walsh.

McLaren concurează în Formula 1 din 1966 și este a doua cea mai titrată echipă din istorie după Ferrari.

De-al lungul timpului, monoposturile britanice au fost pilotate de cei mai renumiți driveri, ca Emerson Fittipaldi, James Hunt, Niki Lauda, Alain Prost, Ayrton Senna, Mika Hakkinen sau Lewis Hamilton.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS