Forbes: Cele mai puternice femei din lume

Cancelarul german, Angela Merkel, se află pe primul loc în topul realizat de revista Forbes

Clasamentul celor mai puternice 100 femei din lume este stabilit din 2004. Pentru realizarea topului se iau în calcul criterii precum popularitatea – care este evaluată după numărul lor de link-uri pe Internet – , apariţiile la televiziune, menţionările în presă, succesul şi funcţiile lor, precum şi influenţa economică pe care o au.

Astfel, cancelarul german Angela Merkel este cotată în 2012, de două ori consecutiv şi pentru a şasea oară din 2004, drept cea mai puternică femeie din lume, fiind urmată de Hillary Clinton şi de preşedinta Braziliei, Dilma Rousseff.

Melinda Gates, copreşedinte al Fundaţiei Bill&Melinda Gates şi soţia fondatorului Microsoft, Bill Gates, se clasează pe locul al patrulea, fiind urmată de Jill Abramson, redactor-şef al publicaţiei The New York Times.

Locul al şaselea îi revine văduvei lui Rajiv Gandhi, Sonia Gandhi, preşedinta partidului Congresul Naţional Indian. ”Prima Doamnă a Americii”, Michelle Obama, se află pe locul al şaptelea, fiind urmată de franţuzoaica Christine Lagarde, prima femeie care deţine funcţia de director general a Fondului Monetar Internaţional.