FORBES: Candelarul german Angela Merkel, cea mai puternică femeie din lume

Pentru al șaselea an consecutiv cancelarul german Algela Merkel ocupă primul loc în clasamentul celor mai puternice femei din lume întocmit de revista Forbes.

Ea este urmată de secretarul de stat american Hilary Clinton și președinta Rezervelor Federale a Statelor Unite, Janet Yellen.

 

Revista Forbes o plasează pe primul loc pe Angela Merkel și spune că aceasta a reușit să convingă economii europene cu probleme, cum ar fi Grecia și Spania, să accepte logica fiscală a Germaniei.

Cancelarul german și-a folosit autoritatea pentru a-i convinge pe cetățenii și politicienii germani să îi accepte soluțiile la diverse probleme, mai scrie revista Forbes.

Printre personalitățile care se află în top în primele 20 de poziții se regăsesc șefa FMI, Christine Lagarde, pe locul 6, prima doamnă a Statelor Unite ale Americii, Michelle Obama, pe locul 13 și șefa diplomației europene, Federica Mogherinii, pe locul 19.

În realizarea clasamentului au fost luate în considerare patru criterii: banii pe care îi administrează fiecare femeie inclusă în top, prezența în media,  sferele de influență și impactul, analizat atât în domeniul de activitate al fiecăreia, cât și în afara lui.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS