Confidenţialitate

Focuri de armă pe Champs-Elysees

Bulevardul parizian Champs- Elysees a fost închis de poliție după producerea a ceea ce pare fi un atac terorist. Un bărbat înarmat ar fi coborât dintr-un autoturism și a deschis focul asupra unei patrule a poliției. Un polițist a fost ucis, iar altul rănit. Atacatorul a fost împușcat de forțele de ordine.

Oamenii sunt sfătuți de polițiști să nu intre pe bulevardul Champs- Elysees.

O purtătoare de cuvânt a poliţiei, Johanna Primevert, a declarat pentru The Associated Press că atacatorul a vizat poliţiştii care păzeau o zonă din apropierea staţiei de metrou Franklin Roosevelt, o zonă populară în rândul turiştilor.

Ministrul francez de interne a confirmat faptul că un polițist a murit și alți doi sunt grav răniți. De asemenea, oficialul a confirmat că atacatorul a folosit o armă automată.

Secția antiteroristă a Parchetului din Paris s-a sesizat de ancheta asupra atacului armat care a avut loc joi seară pe Champs-Elysées, a informat Parchetul.

UPDATE: Președintele francez Francois Hollande a confirmat că este vorba despre un atac terorist. El a prezentat condoleanțe familiei polițistului împușcat mortal în această seară. Șeful statului francez a dat asigurări poporului că este în siguranță.

Acest atac are loc cu trei zile înaintea primului tur al alegerilore prezidenţiale. În această seară, la Paris, se desfășoară ultima dezbatere televizată înaintea primului tur al alegerilor prezidențiale. Postul de televiziune care găzduieşte deybaterea cu cei 11 candidaţi la preşedinţie şi-a întrerupt emisia pentru a anunţa incidentul.Niciunul dintre candidaţi nu a comentat imediat incidentul.

Măsurile de securitate dinaintea scrutinului au fost consolidate, în urma unei serii de atacuri în ultimii ani.

Situația rămîne tensionată în Franta, după declararea stării de urgență în urma atacurilor teroriste din noiembrie 2015.

Cu cinci zile înainte de alegerile prezidenţiale, doi bărbaţi suspectaţi că pregăteau un atentat au fost arestați la Marsilia. Potrivit anchetatorilor, ei voiau să atace cartierul general al unui candidat la prezidenţiale.

În cursul percheziţiilor, autorităţile franceze au descoperit arme şi materiale ce putea fi folosite pentru fabricarea de bombe. Cei doi suspecţi, în vârstă de 29, respectiv 23 de ani, sunt de naţionalitate franceză, dar au fost radicalizaţi.