Confidenţialitate

 Focuri de armă în Marea Neagră pentru prinderea unui pescador turcesc aflat la pescuit ilegal de calcan în apele române

Polițiștii de frontieră au reușit să recupereze din mare aproape 50 de plase de pescuit abandonate de braconierii turci.

Pescadorul turcesc a fost detectat la o distanță de 48 mile marine de localitatea Sfântu Gheorghe din Delta Dunării.

Asta înseamnă că era în zona economică exclusivă a României.

În apropiere, se afla în patrulare nava Gărzii de Coastă MAI 0201, aceeași care participase la operațiunile de căutare a marinarilor ucrainieni naufragiați la 75 mile marine în largul mării.

Purtătorul de cuvânt al Gărzii de Coastă, Petre Irimia, a declarat că polițiștii de frontieră au emis semnale acustice și vizuale pertu oprirea ambarcațiunii, dar fără rezultat.  Și atunci…„poliţiştii de frontieră au întreprins gradual demersuri specifice, constând în executarea de foc de avertisment prin utilizarea armamentului de la bordul navei. Nu a fost rănită nicio persoană şi nu au rezultat pagube materiale”.

Focurile de armă au încetat pentru că pescadorul turcesc a părăsit zona economică exclusivă a României, care se termină la 50 mile marine de țărm.

Polițiștii de frontieră au informat Garda de Coastă din Turcia, cerându-i să ia măsurile legale împotriva braconierilor.

Din zona în care fusese depistat pescadorul turcesc, polițiștii de frontieră au recuperat aproape 2 kilometri și jumătate de plase, acţiunea urmând să fie continuată de reprezentanţii ANPA.