Confidenţialitate

Focuri de armă în Catedrala din Berlin. Un polițist a fost rănit

Un poliţist german a deschis focul asupra unui bărbat duminică în Catedrala din Berlin, potrivit Agerpres care citeaza DPA, Reuters şi AFP.

Circumstanţele incidentului nu sunt clare.

Un poliţist a fost de asemenea rănit în incident , potrivit purtătoarei de cuvânt a poliţiei, care nu a oferit alte detalii.

Imagini video postate pe media sociale arată poliţişti înarmaţi care încercuiesc zona din jurul catedralei şi două ambulanţe parcate la intrare.

Poliţia germană a indicat că nu are elemente referitoare la motivaţii teroriste ale incidentului

”Nu există elemente care să arate că în spatele acestui incident se află motivaţii teroriste”, a indicat o purtătoare de cuvânt a poliţiei pentru AFP.

Bărbatul care a provocat tulburări în edificiul religios, înainte de a fi rănit cu gloanţe de către poliţie, era înarmat cu un cuţit. El este în vârstă de 53 de ani şi are cetăţenie austriacă, potrivit sursei.

Agenţia DPA relatează la rândul său că un poliţist a fost grav rănit după ce a fost împuşcat de un coleg de-al său care îl urmărea pe bărbatul care a năvălit în catedrală înarmat cu un cuţit.

Poliţistul rănit a fost dus la spital. Austriacul a fost împuşcat în picior, a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei pentru DPA.

Aproximativ 100 de persoane se aflau în catedrală în timpul incidentului, a precizat poliţia germană