Focșani: Coaliția pentru Familie a blocat o conferință în care erau explicate drepturile comunității LGBT – AUDIO

Coaliția pentru Familie a blocat o conferință despre discriminare și egalitatea de gen ce trebuia să se desfășoare la Ateneul Popular „Mr. Gh. Pastia” din Focșani .

Motivul? Evenimentul Women Talk Conference”, finanțat de Departamentul de Stat al Statelor Unite, printr-un program de schimburi culturale, urma să aducă în discuție subiecte precum stereotipurile, discriminarea, inegalitatea de șanse, drepturile femeilor, ale comunității de romi, dar și ale persoanelor transgender.

Astfel, Coaliția pentru Familie, Baroul Vrancea, Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei, Asociația Părinți pentru Ora de Religie și Inspectoratul Școlar au convins directorul Ateneului Popular să nu mai permită desfășurarea conferinței, organizată de elevii unui liceu. „Eu nu admit în Ateneu să se discute despre homosexualitate, despre lesbianism, despre transgender”, a spus directorul Ateneului, Valentin Gheorghiță.

Organizațiile menționate au reclamat încălcarea Constituției, mai exact articolul despre libertarea de conștiință potrivit căruia părinții au dreptul de a asigura educația copiilori minori, potrivit propriilor convingeri.

“Sunt uimită și sunt si indignată despre faptul că într-un spațiu public, respectiv în Ateneul Popular, nu am putut să discutăm despre drepturile femeilor, derspre drepturile romilor, despre drepturile persoanelor transgender, despre subiecte și teme care sunt foarte importante pentru adolescenți. Este rușine să discuți despre așa ceva? Nu ai voie?”  spune Oana Băluță, conferențiarul Universității București și unul dintre speakerii evenimentului.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Prin urmare, elevii au mutat conferința într-o sală a unui hotel.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS