Confidenţialitate

Focșani: Angajații Primăriei au protestat, din nou, pentru că nu și-au primit salariile

La Focșani, angajații primăriei au protestat, pentru a doua zi, pentru că nu și-au primit salariile. Funcționarilor li s-au alăturat și angajații Direcției de Dezvoltare Servicii Publice, care la rîndul lor nu și-au primit banii pe luna trecută.

Tocmai pentru că bugetul e invalid, o situație fără precedent în România, nici primarul și nici un alt director din primărie nu-și asumă semnarea ordinelor de plată pentru virarea salariilor din Trezorerie, întrucît ar fi ilegal.

Totuși, mai e o șansă pentru ca situația să revină la normal, așa că angajaților primăriei și unităților subordonate li s-a cerut o păsuire de 24 de ore. Șansa o reprezintă corectarea bugetului, astfel încît să nu mai existe capitole negative și să poată fi validat de fisc. Consilierii locali ar putea ajunge azi la o înțelegere, cînd va fi o ședință a comisiei de buget, iar mîine va urma o ședință de Consiliu Local.

Angajații primăriei așteaptă cu nerăbdare această ședinți și au dat un ultimatum Consiliului Local pentru corectarea bugetului. Protestul a încetat, pentru moment, dar dacă problema neplății salariilor nu se rezolvă în 24 de ore, vor urma ample proteste în stradă.