Focare de rujeolă în judeţul Arad

Medicii au identificat 2 focare de rujeolă în judeţul Arad, în localităţile Galşa şi Zărand, unde sunt confirmate 5 cazuri, la copii cu vârste şcolare. MAi există alte 4 suspiciuni, 2 la Covăsânţ, 2 la Mânerău şi 1 în municipiul Arad, în cazul cărora se aşteaptă rezultatele analizelor.
Toţi copii au fost internaţi pe rând în spital, iar în acest moment doar 2 mai sunt în spital.

Cei 5 copii din localităţile Galşa şi Zărand conFirmaţi ca fiind cu rujeolă sunt de vârste şcolare, iar medicii din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Arad spun că s-au îmbolnăvit pentru că nu au Fost vaccinaţi. Conform medicilor, rujeola este o boală a copilăriei care poate Fi preventivă prin vaccinare. Pentru imunizarea la rujeolă e nevoie de 2 doze de vaccin ROR. Unii dintre copii nu au Fost vaccinaţi deloc, în vreme ce altora li s-a Făcut doar 1 doză şi sunt vaccinaţi incomplet. De altfel, una din primele măsuri luate de medici a fost să-i veriFice pe colegii copiilor cu rujeolă, iar cei neimpunizaţi vor fi şi ei vaccinaţi, în condiţiile în care Aradul e pe la capătul topului ratei de vaccinare.

În judeţ mai există câteva suspiciuni 4 cu rujeolă, 2 copii în Covăsânţ, şi câte 1 în Mânerău şi în municipiul Arad.

Toţii copii, care au fost internaţi pe rând în spital, nu au avut forme complicate de boală şi s-au vindecat după ce au urmat tratamentul prescris de către medici. 2 copii mai sunt în spital în continuare.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS