Confidenţialitate

Focar de COVID la Spitalul Elias. Internările la Neurologie, suspendate

11 cadre medicale de la spitalul Elias din Capitala sunt infectate cu virusul Sars Cov 2.

Ca urmare, timp de 14 zile nu se mai fac internari în Secţia clinica de neurologie.

Pacienţii internaţi în prezent vor fi trataţi până la externare sau transferaţi, după caz.

Secţiile chirurgicale şi Unitatea de îngrijiri postoperatorii – unde sunt 15 cadre medicale infectate – vor avea activitatea limitata la preluarea urgenţelor chirurgicale până luni, 26 octombrie.

Cazurile care nu constituie urgenţă va fi rezolvate cu programare, după această dată.

În prezent, sunt aşteptate rezultatele altor 64 teste.

Ca urmare a depistării mai multor cazuri de infecţii SARS-CoV-2 în rândul personalului medical, S.U.U. Elias adoptă următoarele măsuri: Se suspendă activitatea de internare a pacienţilor în Secţia clinică de neurologie, unde au fost depistaţi pozitivi 11 angajaţi, pentru o perioadă de 14 zile. Pacienţii care sunt internaţi în prezent în secţie vor fi trataţi până la externare sau transferaţi, după caz. Se limitează activitatea secţiilor chirurgicale şi a Unităţii de îngrijiri postoperatorii la preluarea urgenţelor chirurgicale până luni, 26 octombrie 2020, constatând prezenţa noului coronavirus la 15 dintre angajaţi. Patologia chirurgicală care nu constituie urgenţă va fi rezolvată în condiţii de programare, după această dată“, se arată într-un comunicat al Spitalului Elias.

Spitalul Universitar de Urgenţă Elias precizează că informaţiile pot fi modificate în perioada următoare, având în vedere că anchetele epidemiologice sunt în curs şi că sunt aşteptate rezultatele altor 64 teste.