Confidenţialitate

Focar de COVID-19 la Maternitatea din Lupeni

Trei cadre medicale de la Maternitatea din Lupeni au fost depistate pozitiv în ultimele 24 de ore.

Managerul Spitalului din Lupeni, Carmen Misaroș, spune că situația de la spital este deosebită, în condițiile în care locuri în spital nu mai sunt iar personalul medical se îmbolnăvește rând pe rând.

Potrivit managerului spitalului în ultimele două luni aici 14 cadre medicale s-au îmbolnăvit și îi îndeamnă pe oameni că trebuie să înțeleagă să respecte minime măsuri de igienă pentru că în curând nu o să mai fie cine să-i trateze – potrivit corespondentului Europa FM din Valea Jiului, Marius Mitrache.

La rândul lor inspectorii DSP vorbesc despre un număr mare de îmbolnăviri și despre faptul că transmisia este una comunitară. Sebastian Mezei, directorul DSP Hunedoara susține că la nivelul județului trendul este ascendent din punct de vedere al îmbolnăvirilor cu COVID.

Nu mai sunt locuri în spitale, iar la ATI nu mai este loc de o mare perioadă de timp. Pe de altă parte apar zi de zi focare noi și situații de localități unde incidența este mai mare de 3 la mie.

Potrivit directorului DSP Hunedoara sunt 50 de localități care au depășit incidența de 3 la mia de locuitori, 25 între 1,5 – 3 și 398 sub 1,5 sau zero.