Confidenţialitate

Foamete în Africa: Aproape 130.000 de oameni riscă să moară din cauza lipsei de mâncare în Marele Corn al Africii | AUDIO

Aproape 130.000 de oameni riscă să moară de foame în Marele Corn al Africii. Regiunea este afectată de o secetă gravă de mai mulți ani, avertizează Organizația Mondială a Sănătății.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În șapte țări din Marele Corn al Africii – Djibouti, Etiopia, Kenya, Somalia, Sudanul de Sud, Sudan și Uganda – 48 de milioane de oameni se confruntă cu un nivel critic de insecuritate alimentară.

Dintre aceștia, 6 milioane se află la nivelul de urgență, iar 129.000 se află la cel mai grav nivel – catastrofă. Acești oameni “se confruntă cu foametea și literalmente privesc moartea în ochi”, a spus Liesbeth Aelbrecht un oficial al Organizației Mondiale a Sănătății în regiune.

Majoritatea lor, 96.000, se află în Somalia, iar 33.000 în Sudanul de Sud.

Din cauza secetei din Estul Africii, milioane de animale au murit, recoltele au fost distruse, iar milioane de oameni au părăsit zonele în care trăiau pentru a găsi apă şi hrană în altă parte.

Pe lângă foamete, regiunea este afectată și de rujeolă, holeră, malarie, febră dengue, hepatită și meningită. Insecuritatea alimentară se află la originea creşterii epidemiilor, potrivit OMS, care a făcut un apel la un ajutor de 178 de milioane de dolari pentru a sprijini populaţiile din regiune în acest an.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Ouăle s-au scumpit mai mult în România decât în UE în 2022 | AUDIO